Je bent net gestart met je bedrijf, je hebt alles net een beetje op de rit gezet maar je mist nog iets. Je wilt graag mensen meenemen tijdens bijvoorbeeld de werkzaamheden die jij verricht of juist vertellen over wat je allemaal kan in de branche waar jij in opereert. Ik ga je vandaag vertellen waarom video daar de juiste manier voor is!

Video is een opkomend iets in Nederland. Niet dat niemand iets met video doet, maar meer omdat het steeds meer ondervonden wordt. En dat is mooi. Want wat mij betreft is video de mooiste manier om een verhaal te vertellen. En nu kun je denken ‘waarom maak jij deze serie dan via blogs?’. Nou, dat is heel simpel. Omdat het qua informatie opzoeken toch makkelijker te vinden is als er iets beschreven staat. Daarom laat ik resultaten of andere video dingetjes wel via Instagram zien en deel ik het hier in taal en schrift.

Maar waarom dan video, Fleur?

Terug naar de orde van de dag: Waarom video voor jouw bedrijf? Kijk, met tekst kun je ook een heleboel en ook zeker een goed verhaal neerzetten. Alleen heb je de kans dat het anders overkomt en dat mensen sneller afhaken als je het lekker bekt. Daarnaast kun je met video twee keer zoveel laten zien in dezelfde tijd als dat mensen een tekst lezen. 2 in 1 zullen we maar zeggen. En, als je de clue interessant overbrengt met bijvoorbeeld mooie beelden, passende muziek of gewoon een goed verhaal in jouw vlog; dan haken mensen minder snel af dan als ze een lange tekst moeten doorspitten naar de informatie die zij willen krijgen. Of hopen te krijgen.

Video laat een stukje persoonlijkheid zien

Nog een groot pluspunt is dat video een stuk persoonlijker is. Of in ieder geval sneller persoonlijk. En aangezien mensen van aard vrij nieuwsgierig zijn en dus willen weten wie er achter dat bedrijf zitten waar zij mee samenwerken, is video een nog fijnere oplossing. Want of je mensen nu meeneemt naar een event, door een normale werkdag of mensen van bepaalde informatie voorziet doormiddel van een bedrijfsvlog; ze zien of horen jouw en weten gelijk wat jij in huis hebt!

Daarom is video voor jouw bedrijf een toevoeging

Kortom; ben je opzoek naar een fijne manier om mensen jouw verhaal te vertellen; overweeg dan zeker eens om te kijken of je dit door middel van video wilt doen! En heb je nu wel een idee maar geen idee hoe je moet beginnen? Lees of de komende blogs rondom dit onderwerp waar ik de nodige tips en trucs geef óf neem contact met mij op. Ik sta altijd open om onder het genot van een lekkere kop thee lekker te sparren en jou te helpen met video!

Share This