Het is vakantie, je gaat naar een leuk plaatsje in het binnen of buitenland, maakt hier en daar een foto of filmt wat en als je thuis bent blijft dit beeld groot en deels op je telefoon of SD kaartje zwerven. Herkenbaar? Dat is niet zo gek want zo werkt het bij een groot deel van de mensen. En eigenlijk is dat best logisch… Ik geef je vandaag de tips and trucs om jouw vakantie te herbeleven met een vakantie video.

Waarom doen we niks meer met de vakantie beelden?

Ik ben van mening dat daar een hele simpele verklaring voor is. Want ga even terug naar het moment in dat dorpje met dat mooie uitzicht over die mooie helderblauwe zee. Jij zit helemaal in die flow als je dat filmpje filmt of die foto neemt op het moment dat je daar bent. Wanneer je dan thuis bent en weer door de beelden scrollt heb je misschien nog wel ergens het gevoel van dat moment, maar omdat je niet goed weet wat je er mee wilt en de mensen om je heen, waaraan je het laat zien, niet zo enthousiast zijn omdat zij niet hetzelfde voelen als jij voelt bij die beelden, is de fun er gauw vanaf. Dan verdwijnen deze mooie en met liefde gemaakte beelden onder het stof en blijven ze op jouw telefoon en SD kaartje staan. Laten we daar even verandering in brengen met een vakantie video!

Maar Fleur, hoe kan ik dan deze vakantie herleven?

Waarom bundel je al die foto’s/filmpjes niet tot één video met een passend muziekje in de stijl van de sfeer die daar hing? Gewoon een leuke video van 2 a 3 minuten waarin de mooiste beelden voorbij komen. Daarnaast  het je ook gelijk een mooi antwoord op de welbekende vraag ‘hoe was je vakantie?’. Want zodra die vraag komt pak jij je telefoon met de vakantie video en laat je deze zien. Het mooie hieraan is dat je aan de hand van die video vaak weer dieper op je vakantie in gaat en dan alsnog wat extra beelden kunt laten zien. Zo liggen de beelden niet stof te happen op je telefoon, heb je gelijk een leuke gespreksonderwerp en hoef je niet 635 keer hetzelfde verhaal op te hangen. Tenzij je dat natuurlijk liever doet, want ook dat is natuurlijk helemaal prima;-).

https://www.instagram.com/p/BydHPsHI0W2/

Ja maar hé Hállo, ik kan helemaal geen foto’s of video’s maken

Wie zegt dat je dit niet kan?  Ook jij kunt dit! Zo lang je met video maar zorgt dat je minimaal shots hebt van 5 seconden (en daarbij ook niet te snel van links naar rechts gaat)  dan komt het helemaal goed. Wat de foto’s betreft; ook iedereen kan foto’s maken! Want jij weet wat je ziet op het moment dat je op een mooi punt staat en wat je mooi vind én dat leg je dan vast. Professionele apparatuur is helemaal niet nodig. De telefoons van nu kunnen prima filmen en foto’s maken. Of een compacte camera van een kleine 200 euro is ook prima voor een leuke vakantie video, meer heb je echt niet nodig! Een vakantie video is niet perse een hoogwaardige video maar manier om je vakantie te herbeleven!

Maar hoe zet ik zo’n video of foto video dan in elkaar?

Ook dat hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Het ligt er alleen even aan waarmee je het doet. Je hebt inmiddels talloze apps in de App Store/Google Play staan. Hier kun je met een paar klikjes op de juiste knoppen een leuke video met video’s en foto’s in elkaar kunt knallen. Via een laptop/desktop kan ik je Premiere Pro heel erg aanraden maar daar moet je, na een maand proef, wel voor betalen. En het ontdekken hierin is toch ook weer een leuk tijdverdrijf? Met als resultaat dat jij je vakantie kan herbeleven met een vakantie video, wie wilt dat nou niet?

Vakantie video actie

En stel je komt er zelf écht niet uit wat betreft de montage van je video… Dan kom ik om de hoek kijken en help ik je graag! Ik heb speciaal voor de vakantie video een leuke actie in het leven geroepen; jij krijgt een vakantie video met je eigen beelden inclusief passende muziek van max 3 minuten voor maar €50,-.(inclusief btw)!  Stuur mij een berichtje via het contact formulier hier onder aan de pagina en dan ga ik voor je aan de slag!

  • facebook

Share This