Ondernemers zijn druk. Er komt zoveel kijken bij het ondernemen en het in de lucht houden van je bedrijf. Groot en deels allemaal leuk maar er zitten ook tijdrovende dingen tussen. Werkzaamheden die je, als je het slim aanpakt, ook heel goed zou kunnen bundelen. Bijvoorbeeld met video. Ik leg je graag drie redenen voor waarom jij als ondernemer video’s zou gaan maken.

Ondernemers video
  • facebook

Voor elke ondernemer is er een passende video 

Waarde bieden zijn (online) ondernemers gek op. En dat is niet zo gek. Want er zijn talloze manieren om dat te doen. Een van de meest waardevolle manieren vind ik met video. Want zoals ik al vaker heb gezegd is video zoveel meer dan alleen op het record knopje van een camera drukken. Je kan op allerlei passende manieren als ondernemer een video maken. Zo kun je voor een online cursus bijvoorbeeld gebruik maken van sheets met tekst uitleg over het onderwerp waar de cursus over gaat. Of door middel van een vlog kun je potentiele klanten laten zien wie jij bent maar ook hoe jouw diensten werken. Kortom; voor ieder verhaal of dienst die jij uit zou willen lichten is er wel een passend video format.

Video helpt je bij de branding van jouw als ondernemer

Een ander groot voordeel waarom ik vind dat elke ondernemer gebruik zou kunnen maken van video is omdat je een stukje herkenbaarheid creëert naar de mensen die jouw video’s kijken. Zij kijken sowieso al naar jouw video’s omdat ze graag willen weten wat jij te vertellen en dus te bieden hebt, maar als je daar een stukje huisstijl aan toevoegt help je ook je herkenbaarheid groeien. En daar bedoel ik niet mee dat je perse een uitgebreide leader moet hebben of iets dergelijks (wat natuurlijk wel kan én heel tof is!), maar meer dat je het vooral niet te moeilijk moet vinden. Want jouw website link onderin in je de lettertype van je huisstijl en kleur van je huisstijl is al en stukje herkenning. Of je logo en een bepaald muziekje waar de video altijd mee begint kan al genoeg zijn.

Kortste klap voor elke ondernemer: meer waarde gebundeld

Een andere mooie redenen om te beginnen met video is dat je meer waarde in een video kunt stoppen dan in één tekst. Zo is deze blog daar een goed voorbeeld van. Ik zou hem eigenlijk als video op moeten nemen. Dan kan ik in korte tijd deze punten nog beter toelichten en heb jij er nog een beter beeld bij. Deze blog manier is ook leuk en werkt ook zeker ook wel, maar na 500 woorden is het grootste gedeelte er wel klaar mee. Met video kun je dus véél meer waarde geven over een bepaald onderwerp in kortere tijd dan dat je bijvoorbeeld een tekst doet.

Kortom; ga eens kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor jouw onderneming. Wat wil jij overbrengen? Wat voor video zou daar bij passen en wat zijn de mogelijkheden? Kun je dit zelf waarmaken of is het handig als je hier iemand voor inhuurt? Ik weet zeker dat ook jij hier mee aan de slag kunt! Voel je daarnaast ook vrij om mij een berichtje te sturen (info@fleurdekock.nl | @fleurdekock.nl) zodat ik even (geheel vrijblijvend) met je mee kijk hoe jij met video zou kunnen starten. Of kijk even op mijn ondernemers video pagina om te zien wat ik voor je kan betekenen!

Share This