In mijn vorige blog had ik het al even over het feit dat er voor iedere onderneming wel een passende video gemaakt kan worden. Maar nu kan het zijn dat je daar helemaal niet in thuis bent óf dat je gewoon niet zo goed weet wat nu goed bij jouw bedrijf past. Daarom zet ik in deze blog een aantal ideeën op een rijtje die misschien wel past bij jouw video idee.

Informatieve vlog voor een kijkje achter de schermen bij jouw onderneming

Een mooie manier om mensen kennis te laten maken met jou en jouw diensten/bedrijf is door het maken van een vlog. Een vlog ken je misschien wel zoals Enzo Knol het doet. Toch kan dit ook op een zakelijke manier. Laat mensen zien wat jij zoal op een dag doet, laat mensen zien wat jouw diensten inhouden, hoe deze diensten in zijn werking gaan… Plak deze beelden op een leuke manier aan elkaar mét een stukje van jouw huisstijl terugkomend et voila! Jij hebt je een informatieve vlog. Nog een mooi pluspunt aan dit video format is dat mensen ook gelijk zien wie er achter de onderneming zit. Kortom; twee vliegen in één klap!

Een how to do video om jouw product in de spotlight te zetten

Heb je een webshop en zou je graag met video willen gaan werken? Of heb jij een toffe dienst waar je dingen over uit kunt leggen? Dan zijn how to do video’s heel waardevol voor jouw onderneming. In een how to do video leg je heel simpel maar duidelijk uit hoe het desbetreffende product werkt of hoe de dienst die jij in de spotlight wilt zetten in elkaar zit.

Ik gooi even voor de bovenstaande ondernemingen een idee op: Jij verkoopt een speciaal soort haar elastiek. Laat in een korte maar krachtige video zien hoe dit elastiekje precies werkt en wat je er allemaal mee kan doen. Dit zou je kunnen doen door alleen je handen en het elastiekje te filmen maar je kan er ook voor kiezen om zelf voor een camera te gaan zitten en dit dan voor te doen. In dit laatste geval heb je (again) twee vliegen in één klap; ze zien wat je met dat speciale haar elastiekje kunt doen én ze zien wie er achter de onderneming / webshop zit.

Als voorbeeld van een dienst kijken we naar een bedrijf dat ondernemers helpt bij het maken van een website. Neem je scherm op terwijl jij op een leuke manier uitlegt hoe je een ‘over mij’ pagina opmaakt (bijvoorbeeld met Quicktime). Je kan er voor kiezen om deze beelden te ondersteunen met teksten maar je kan er ook voor kiezen om zelf een voice-over in te spreken. Bij dat laatste geval horen ze ook de stem achter de onderneming met deze toffe dienst en kan dat ook weer voor een pluspunt zorgen. Kortom; met een how to do video kun je alle kanten op en is dat een heel fijn video format om in te vullen.

Tekstuele video als ondersteuning van een online cursus

Heb jij een online cursus en zou je daarbij graag gebruik maken van video? Dan zou een tekstuele video een mooie aanvulling kunnen zijn op het materiaal dat jij met je cursisten wilt delen. Een tekstuele video draait uiteraard om de tekst die jij op beeld laat zien. Hierin kun je dingen uitleggen, laten zien of aanduiden in combinatie met bewegend beeld, sheets of foto’s. Door middel van een voice-over waarin jij dingen uitlegt aan de hand van de tekst die op beeld verschijnt of een passend muziekje, maak jij de video helemaal passend bij de online cursus die jij geeft.

Zo zijn er nog een heleboel manieren om deze video’s passend te maken voor jouw onderneming. Je kan namelijk deze video formats ook combineren om daarmee nog meer waarde in een video te stoppen. Kortom; voor iedere onderneming is er wel een passend video format te bedenken! Dus start vandaag nog met het maken van een video voor jouw onderneming!

Volg mij op Instagram voor nog meer video tips!

Share This